Varför Snygg Grafik Spelar Roll i Spel

av | april 19, 2017

Grafik blir bättre och bättre med varje konsolgeneration. Just nu har vi alla ögonen på Microsoft och deras nya maskin “Scorpio” som har chansen att ta  spelsoffan till nästa nivå – rent grafiskt. PC-spelarna kan alltid vara up to date med nya riggar, men nu verkar det som det kommer en konsol som på riktigt kan utmana PC-gänget,både när det kommer till prestanda och pris. Jag själv såg till att jag hade den bästa grafiken jag kunde få för mina pengar när jag byggde min dator förra året. Vi vill såklart känna oss helt försjunkna i våra tv-spel, och känna att vi kan få ut den absolut bästa upplevelsen.  Det bästa sättet att göra det är att det som händer på skärmen är  så realistiskt som möjligt.

grafik

Full motion video (FMV) spel finns såklart; men genom att använda riktiga video, begränsas vi till vad spelarna faktiskt kan göra. Det distraherar ofta också mer än vad det ger inlevelse.  För uppslukande och realistiska spel, är det riktigt bra datorgenererad grafik som gäller. Dessa spel blir bättre för varje dag och fördjupning och realism är viktiga faktorer i tvspel.

Vi vill titta på vackra saker. Vi älskar att titta på fantasy-varelser och saker som faktiskt ser ut som de skulle kunna existera i vår värld. Jag kommer att göra en överraskande referens här: The Elder Scrolls V: Skyrim hade ganska imponerande grafik redan när den först kom ut, men sedan dess har spelet verkligen moddats något otroligt. Folk har till exempel De har gjort ändringar i spelet, och fått grafiken att se bättre ut än vad utvecklarna Bethesda säkert kunde ana.

Ett nyare bra exemplet på vacker grafik i ett videospel är  naturligtvis Horizon: Zero Dawn. Jag jämförde för ett tag sedan skillnaden i grafik för detta spel mellan PlayStation 4 och PlayStation 4 Pro – och spelet ändras faktiskt  utifrån dina grafikinställningar. Aloy (huvudrollskaraktären) ser fantastisk ut, redan när hon bara står still i spelet, men med 4k grafik, gör hon rörelser för att kunna leka med bitar av fluff som flyter genom luften. Detta är en annan mycket subtil skillnad i grafisk kvalitet, men det har verkligen en enorm inverkan. Aloy ser mer realistiskt om hon interagerar med sin omgivning – även om det är i liten skala. Hon är också vackrare att titta på i dessa fall eftersom hon känns mer levande.