Destiny 2 – Spela det singleplayer?

av | september 9, 2017

Då Destiny var tydligt utformat för att spelas med andra människor; fungerade det ursprungliga Destiny egentligen lika bra som ett enspelarspel. Men kan detsamma sägas om Destiny 2? Det som följer är min bedömning av Destiny 2 för människor som väljer att spela själv istället för med andra.

Destiny

Destiny 2 är en Riktigt Bra Sci-Fi Shooter

För dem som inte spelade originalet, är Destiny 2 en sci-fi shooter som innehåller rollspelselement. Under strid, känns det mest relaterat till spel som Titanfall 2 och Wolfenstein: The New Order genom att dess slagfält är gjorda av öppna sektioner kopplade med linjära sektioner. Du är även beväpnad med sci-fi-tillbehör som uppladdningsbara sköldar och jetpacks – likt spelen jag precis nämnde. Allt detta förstärks av några typiska action-RPG-element, inklusive ett system som bygger på din progression i spelet. Uppladdningsbara speciella attacker, gömda lådor av “loot” och fiender som kommer tillbaka till livet för att härja i områden du trodde att du rensade ut tjugo minuter tidigare.

Sci-Fi och Fantasy i en härlig blandning

Vad som gjorde det ursprungliga Destiny så kul – oavsett om du spelade det själv eller med andra människor – var det att det parade ihop en riktigt bra kontroll och grym action med  coola miljöer och en spännande hård sci-fi / rymdohistoria som inkluderade element av fantasy.

Inte helt överraskande, har Destiny 2 alla dessa element också. Men spelet har tyvärr också de flesta av originalets problem. Eftersom Destiny 2 och dess föregångare var avsedda att spelas med andra människor är världen öppen för alla. När du kör runt ett slagfält kommer du utan tvekan att se massor av andra spelare. Spelare som enkelt kan häna med dig på ditt äventyr, oavsett om du vill att de ska det eller inte. Faktum är att du inte kan begränsa åtkomsten till endast dina vänner.

Spel som utspelar sig i en post-apokalyptisk värld ska spelas ensam

Att ha en ständigt ansluten värld betyder också att du inte kan pausa spelet. Det betyder också att du inte kan spela om din internetanslutning lägger av, eller om servrarna tas offline för underhåll. Det kan också betyda att om några år när du sätter dig ner för att spela hela Destiny-sagan i ett svep, så kommer du inte att kunna detta, eftersom servrarna för de tidigare spelen inte kommer att vara online längre.

Ironi är att Destiny 2, likt sin föregångare, fungerar bättre som ett singelspel. Och inte bara för att folk hänvisar till dig som “The Guardian”, mänsklighetens ensamma frälsare. Nej, det är mer för att – som vi har sett i sådana spel som Fallout 4, Horizon Zero Dawn och andra – så fungerar ett spel som utspelar sig i en post-apokalyptisk värld bäst när du är där ute ute ensam, eftersom andra människor förstör den där  starka, förödande atmosfären som man vill ha i den här typen av spel