Nya Ghost Recon är snyggt men tomt på innehåll

av | februari 7, 2017

Ubisoft vet hur man bygger stora kartor, och de har sällan några problem fylla dem med innehåll. Ghost Recon Wildlands kan se ut som ett befolkad värld fylld med liv och civilisation, men det finns dock en hake.

När Ghost Recon: Wildlands tillkännagavs första gången, skrev jag en kort artikel om varför det verkade vara respektlöst mot Ghost Recon-namnet. Den bombastiska , Michael Bay- stilen passade helt enkelt inte in. Detta betydde inte att jag trodde att  spelet skulle bli dåligt, långt därifrån faktiskt. Ubisoft tillbringade en hel del tid åt att tala om de olika taktiska val spelaren hade till sitt förfogande i spelet. Kanske Wildlands  helt enkelt var marknadsfört dåligt, och att man istället skulle satsat på att sälja det som ett helinriktat actionspel?

Ghost-Recon

Det finns nämligen väldigt  lite att interagera med i nya Ghost Recon, och jag kunde gå runt i timmar, njuta av fint detaljerade buskage och klippformationer , men ingenting hade någon egentlig mening. En stor spelvärld inte det samma som ett spel med hög kvalitet De saker i denna värld kräver en känsla av mening eller värde. Wildlands har liten eller ingen inget av detta, ett problem som har plågat Ubisoft under en tid nu, tyvärr. ( Se bara på förra årets Far Cry: Primal)

Watch Dogs, Far Cry och Assassin ‘s Creed har alla presenteras med stora, men i slutändan ganska värdelösa världar. Man skryter om hur många km varje väg har och hur lång tid det skulle ta att korsa i spelkartan i sin marknadsföring, vilket får mig att ärligt må lite illa. Detta är ett TVspel, om världen är inte kul eller engagerande att vara en del av, vad är då poängen? Samma sak sammanfattar tyvärr en stor del av Wildlands också. Ubisoft har gett olika alternativ för resor, och att bekämpa sina fiender, men inget av detta känns riktigt bra utfört.

De flesta av dessa uppdrag innebär spelaren (eller spelare) närmar sig en plats på kartan och ta ut fienden. Du kan gå i alla guns blazing, smyga och reka området och ta ut fiender en och en. Problemet är att du i slutändan får exakt samma resultat, och oavsett hur du väljer att bemöta ett uppdrag så är slutresultatet inte jätteupphetsande

Kort sagt, är Wildlands ungefär lika taktisk som om du skulle gå till affären och köpa mjölk. Jag hoppas verkligen att Ubisoft tar åt sig av den kritik de får under den öppna betan och verkligen får mig att se på spelet med nya ögon.